30 juuni 2016

Åsa Larsson, Ingela Korsell "PAX - Das Geisterkind" (PAX III)

Käes on Halloween ning kool kihab zombidest ja koletistest. Teiste seas liigub ringi kummituslaps, kes haub kättemaksu ning on oma ohvrid juba välja valinud. Alrik ja Viggo püüavad kummitustüdrukut takistada ning tõde välja selgitada. Uurimise käigus tulevad päevavalgele õudsad minevikusündmused. Linna on saabunud ka uus tüdruk Iris, kelle päritolu ning motiivid tunduvad väga kahtlased.
"Kummituslaps" oli minu jaoks seni loetutest kõige parem, aga ka kõige kurvem ja hirmutavam. Lastega toimuv vägivald ei jäta mind kunagi külmaks ja kuigi ma ei tea, kuidas sarja sihtgrupp 9-12. aastased seda tajuvad, oleksin selle raamatu puhul veidi ettevaatlikum ja loeksin lõpu enne, kui lapsele kätte annan, ise läbi ja teeks selle põhjal otsuse.
Kuna ma lugesin kolm raamatut kiiresti üksteise järel, siis hoidsin oma pikema arvamuse ka viimase postituse jaoks. PAX on tore sari, mille maagiliste elementide ja illustratsioonide kõrval meeldib mulle väga, et autorid on valinud peategelasteks probleemsest perekonnast pärit poisid ning kirjutavad avalikult ka koolikiusamisest ja täiskasvanute silmakirjalikkusest. Alrik ja Viggo oleksid tavaelus nende tausta tõttu pigem tõrjutud positsioonis, kellest teised lapsed eemale hoiavad, kuid Mariefredis on nad kangelased (isegi kui seda teavad vaid üksikud inimesed). Poiste viha ja pettumusi kirjeldavad stseenid olid nii ehedad ja ausad ning loodetavasti loevad neid raamatuid ka lapsed, kelles need äratundmist tekitavad, et keegi on samamoodi tundunud ja mõistab. PAX õpetab, et välisest tuleb läbi vaadata.
Seega, mulle see sari väga meeldis ja ootan juba, millal järgmist osa lugeda saan. Kahjuks on saksa tõlge maas, sest kui eesti keeles on ilmunud ka juba sarja neljas "Kratt" ja viies osa "Lummutis", siis saksa keeles ilmub neljas raamat alles käesoleva aasta juuli lõpus. Ootan. 

eesti keeles: "Kummituslaps“ PAX: 3
inglise keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnang: 5/5

esimese osa postitus: siin.
teise osa postitus: siin.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar