26 september 2017

Jacqueline Winspear "Maisie Dobbs" (Maisie Dobbs I)

Jacqueline Winspeari raamat viib meid 20. sajandi alguse Londonisse. Kolmeteistkümneaastasest Maisie Dobbsist saab pärast ema surma aristrokraatliku perekonna teenijatüdruk. Tema tööandjaks on Leedi Rowan Compton, kes on sufražett ehk naiste õiguste eest võitleja.
Kui Maisie jääb oma taibukuse ja õpihimuga perenaisele silma, siis võtab viimane ühendust oma sõbra Maurice Blanchega. Maurice hakkab Maisiele eratunde andma ning need on aastate jooksul nii edukad, et neiu astub Cambridge´i ülikooli. Kahjuks puhkeb Esimene maailmasõda, Maisie jätab õpingud pooleli ja läheb medõena Prantsumaale.
Vahepealseid aastaid ei puudutata, kuid 1929. aastaks on Maisiest saanud eradetektiiv. Ühe juhtumi  uurimise käigus tuleb tal kokku puutuda surmadega Tagala nimelises varjupaigas, kus on endale leidnud elu- ja peidukoha need sõjaveteranid, kes pole mitmetel põhjustel veel valmis ühiskonda tagasi pöörduma. 
Nimetatud autori teosed on mulle ikka aegajalt raamatukogus silma jäänud, kuid senini polnud ma neid kätte võtnud. Nüüd hakkasin lugema ühe Booktuberi soovituse peale. Kuigi raamat paigutub kriminaalromaani alla, pole loo keskmeks mõrvajuhtumid. Palju räägitakse sõjast ning seal läbielatust ning neil kogemustel on oluline funktsioon tuleviku, st raamatu mõistes oleviku mõistmiseks.
Loen kindlasti edasi, sest Maisie on väga sümpaatne peategelane.  

pealkiri: "Maisie Dobbs"
autor: Winspear, Jacqueline
keel: inglise
kirjastus: Soho Crime
formaat: pehmekaaneline
lehekülgede arv: 304
ilmumisaasta: 2014 (esmatrükk 2003)
ISBN-10:
 1616954078

ISBN-13: 9781616954079

eesti keeles:
pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 4/5 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar