07 oktoober 2017

Werner Holzwarth, Wolf Erlbruch "Vom kleinen Maulwurf, der wissen wollte, wer ihm auf den Kopf gemacht hat."

See on raamat kuritööst ja karistusest, õigusest ja õiglusest, kahtlusaluste väljaselgitamisest, tõestusmaterjalide analüüsimisest ning süüdlase karistamisest.
Niipea kui väike mutt pea maa seest välja pistab, kakab keegi talle pähe. Pahane loom läheb kurjategijat otsima ning küsib iga vastutuleva looma käest, kas nemad on selles teos süüdi. Lehm, siga, hobune jt. tõestavad oma kaka näitamisega, et nende väljaheide on teistsuguse kujuga ja lõpuks selgub, et süüdlaseks on koer. Mutt kakab vastutasuks koerale pähe ja lugu ongi läbi ning rahu maa peal.
Kuidas seda raamatut siis hinnata? Ilmselgelt pole ma sihtgrupp, sest väljaheidetega seotud naljadest olen ma juba ammu välja kasvanud. Lapsed (9 ja 5) seevastu arvasid, et tegemist on väga naljaka teosega. Objektiivselt võttes võiks kõrgelt hinnata igasugu erinevate kakade kuju ja väljutamisviiside kirjeldusi.
Nii et, kui suudate kakanalju taluda ning tahate plusspunkte teenida, siis lapsed peaksid küll vaimustuses olema. Itsitamine on kindlustatud.


autor: Holzwarth, Werner; Erlbruch, Wolf











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar