29 november 2017

Betty Neels "The Right Kind of Girl"

Minu esimene Betty Neelsi raamat. Goodreadsi arvustajate hinnangul pole tegemist autori parima teosega, mis võibolla selgitab ka fakti, mispärast see teise ringi raamatute hulka sattus (ja sealt minu koju jõudis). 
Mida ma oskan arvata. Harlequini kirjastuse nimi peaks juba suuna kätte andma, et tegemist on  kerge meelelahutusega ning täpselt sellisena ma seda võtsingi. Siiski kommenteeriksin mõnda detaili. Esiteks olin segaduses toimumisaja suhtes. Raamat ilmus küll 1995. aastal, kuid sisu poolest mõjus väga vanamoelisena. Pigem tundus, et sündmused leiavad aset 1920-1950, inimeste käitumine ning kõnemaneer ei sobinud 90datesse. Teiseks, peategelane Emma oli leebelt öeldes lammas. Välja arvatud see üks kord, mil ta oma tööandjale midagi vastu öelda julges, puudus tal igasugune selgroog. Kolmandaks, miks täpselt ta selle Pauli abieluettepaneku vastu võttis? Mina nende vahelist tõmmet ei märganud ning mehes polnud mitte midagi atraktiivset (kui  töökoht ja pangakonto välja arvata).
Stiilinäiteid, mis mind kõige rohkem vihastasid: 
Emma ja Pauli kahekõne (Diana on väidetavalt mehe tegelik armastatus)

"Emma said in a shaky voice, "But Diana -"
"Diana is worth a dozen of you."
It was a remark which stopped her uttering another word." (Neels, Betty, 2004 (1995), "The Right Kind of Girl", lk. 166)

Esialgu jäi tunne, et Paul räägib oma koerast: 

"Where, he asked himself, was his enchanting little Emma, so anxious to please, always so friendly and unaware of his love? He had behaved badly towards her, but couldn't she understand that it was because he had been so appalled at the idea of her going off on her own like that?" (Neels, Betty, 2004 (1995), "The Right Kind of Girl", lk. 171)

Üldiselt natuke Valtoneni moodi, aga ilma huumorita, temalgi leidsid kõik Tuhkatriinud lõpuks oma printsi.

pealkiri: "The Right Kind of Girl"
autor: Neels, Betty
keel: inglise
kirjastus: Harlequin
formaat: taskuformaadis pehmekaaneline
lehekülgede arv: 219
ilmumisaasta: 2004 (esmatrükk 1995)
ISBN-10: 0373513003
ISBN-13: 9780373513000

inglise keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 1/5

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar